Presa

 

 

 

 

 

 A fledgling quarrying company in Romania is going from strength to strength through its use of Metso’s PREMIER screens. Guy Woodford reports  

Starting a new quarry with a concrete and asphalt production plant is a big challenge for which you need to involve a reliable partner. Since taking the decision to enter the quarrying business in 2013, the Romanian company Florea Grup says it has found this kind of partner with Metso. The Finnish quarrying equipment manufacturing giant’s PREMIER screens are playing a key role in Florea Grup’s materials production process. 

“We were astonished by the size of the vibrating equipment, especially the PREMIER CVB and ES type screens. The large screen feed box size guarantees good capacity and also makes maintenance very easy and safe thanks to the big gap between the decks. With Metso’s screens we reduce downtime and increase plant availability,” comments David Florea, who, with his brother, Marcel, established the Florea Group as a private company in 1996.

“The big capacity of the PREMIER screens impressed us. Switching between rubber/polyurethane modular panels and side tensioning screening media along with the installed automatic lubrication option are other big advantages, likewise the E-brake system for the electric motors,” David adds.

“We were also happily surprised with the high quality of the delivered plant components. No modifications like cutting or welding needed to be made on site. Now we fully understand why engineering and design of such a plant is crucial in these kind of projects,” Marcel comments.

Having started their business activities 20 years ago in the fuel market, the brother entrepreneurs developed an impressive network of petrol stations throughout the county of Alba.

 Citește online articolul integral ...

 

Starting a new quarry with a concrete and asphalt production plant is a big challenge for which you need to involve a reliable partner. Since taking the decision to enter the quarrying business in 2013, the Romanian company Florea Grup has found this kind of partner within Metso. The PREMIER screens play a vital role in the company’s quarry production.

“We were astonished by the size of the vibrating equipment, especially the PREMIER CVB™ and ES™ type screens. The large screen feed box size guarantees good capacity and also makes maintenance very easy and safe thanks to the big gap between the decks. With Metso’s screens, we reduce downtime and increase plant availability,” comments David Florea.

“The big capacity of the PREMIER screens impressed us. Switching between rubber/polyurethane modular panels and side tensioning screening media along with the installed automatic lubrication option are other big advantages likewise E-brake system for the electric motors,” he adds.

“We were also happily surprised with the high quality of the delivered plant components. No modifications like cutting or welding needed to be made on site. Now we fully understand why engineering and design of such a plant is crucial in these kind of projects,” Marcel Florea adds.

 Citește online articolul integral ...

 Sfârșitul de săptămână a adus albaiulienilor pasionați de tenis „Cupa Florea Grup”, competiție aflată la prima ediție. Evenimentul s-a desfășurat la Baza Sportivă Tenis Pro Lincă și a avut pe tabloul principal 34 de jucători înscriși.

După două zile de meciuri, câștigătorii la cele trei categorii au fost următorii:

Categoria +50 ani:

Locul I: Constantin Șura și Valer Chira

Locul II: Ioan Lincă și Cornel Lupu

Locul III: Tiberiu Bobău și Marin Culda

Categoria 35-50 ani:

Locul I: Adrian Mateescu și Constantin Cadar

Locul II: Romeo Șelaru și Traian Miclea

Locul III: Florin Farcașiu și Dan Napău.

Open:

Locul I: Paul Gabriel Lincă și David Florea

Locul II: Adrian Stanciu și Emil Oprița

Locul III: Dan Sărmășan și Dan Topor / Cosmin Opruța și Tudor Turdean.

Organizatorii mulțumesc tuturor participanților și susținătorilor care au luat parte la eveniment și îi așteaptă și la următoarea ediție a Cupei „Florea Grup”...

 Citește articolul integral în presa online...

Astăzi, 1 februarie 2016, se împlinesc 20 de ani de la înființarea „Florea Grup”. Povestea companiei a început să se scrie în 1996, când frații Florea au început investiția în prima stație de carburanți, situată în localitatea Sântimbru. Orientarea spre dezvoltare și spiritul antreprenor al echipei de management au făcut ca afacerile Florea Grup să se diversifice și să crească rapid. Compania are astăzi activități importante în domeniul construcțiilor, a carburanților, a mixurilor asfaltice, a betoanelor, dar și a serviciilor. În această categorie intră transportul de persoane (Florea Taxi), dar și serviciile de cazare, care s-au extins la începutul anului trecut odată, cu inaugurarea Hotelului Transilvania.

„Am început ca o echipă mică, însă ambițioasă. Credeam toți în același vis, iar asta ne-a dat energia de a merge mereu mai departe, mereu mai sus. Iată-ne, după 20 de ani, una dintre cele mai mari companii din Transilvania! Echipa a ajuns astăzi la peste 500 de membri: oameni implicați, harnici și care sunt ghidați de valori comune. Aceleași valori care au fost pilonii pe care compania noastră s-a dezvoltat: respectul față de clienți și angajați, profesionalismul și responsabilitatea.” declară Marcel și David Florea, fondatorii Florea Grup.

Aniversarea celor 20 de ani va fi marcată de către companie prin mai multe evenimente ce vor avea loc în acest an.

Florea Grup mulțumește tuturor partenerilor din acești ani pentru frumoasa colaborare și speră într-o colaborare cât mai fructuoasă și pe viitor!

 

 În urmă cu exact un an, achiziţionarea Hotelului Transilvania, unul dintre cele trei mari hoteluri din Alba Iulia, de către grupul de firme Florea Grup, contra sumei de 2,2 milioane de euro, făcea vâlvă pe piaţa imobiliară din judeţ. Lucrările de modernizare au început la puţin timp de la achiziţionare şi sunt în plină desfăşurare. Cu o investiţie de 3 milioane de euro, Florea Grup intenţionează să modernizeze, să extindă şi să doteze clădirea astfel încât Hotel Transilvania, situat la kilometrul 0 al oraşului, să devină unul de 4 stele care să reprezinte un reper pe piaţa hotelurilor de business din România. Ziarul Unirea a reuşit să obţină în exclusivitate date despre stadiul lucărilor, când vor fi date în folosinţă primele camere dar şi imagini cu noua faţadă a hotelului aşa cum a fost ea proiectată de arhitecţi...

 Citește articolul integral în presa online...

Florea Grup a semnat recent un contract de finanţare în valoare de circa 7,5 milioane de euro în urma căruia va derula proiectul “Dezvoltarea activităţii şi creşterea competitivităţii întreprinderii prin achiziţia de utilaje pentru executarea lucrărilor de construcţie a drumurilor”. Co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, proiectul depus în 2011 de Florea Grup pentru care contractul de finanţare a fost semnat în 15 ianuarie 2014 reprezintă fără echivoc un plus pentru mediul economic transilvănean dincolo de dezvoltarea pe care o va aduce afacerii în sine. Succesul este cu atât mai mare cu cât societatea din Alba a avut 164 de concurenţi-aplicanţi din rândul întreprinderilor mari din România, printre care merită amintiţi Uzinele Dacia, Continental Sibiu, Carpat Cement, Baumit România, Prebet Aiud...

 Citește articolul integral în presa online...

Lucrările de reabilitare a drumului DN1 E81 s-au încheiat oficial marți, odată cu recepția făcută de beneficiarul proiectului – Primăria Alba Iulia. Au fost prezenți primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, reprezentanți ai Direcției Tehnice Dezvoltare, și executantul lucrării – patronul firmei Florea Grup, alături de câțiva angajați și trei tinere fără de care nu se putea face o inaugurare ”ca la carte”.

După tradiționala ”tăiere a panglicii” primarul Mircea Hava a declarat că în opinia sa drumul este acum de ”calibru” european, intrarea în Alba Iulia este acum ”elegantă” iar orașul și locuitorii săi merită acest lucru: ”Alba Iulia merită lucrul acesta, albaiulienii merită. Nu cred că mai are vreun oraș o intrare atât de interesantă și de elegantă, cu iluminat public așa cum trebuie, piste de biciclete, trotuar, tot ceea ce este nevoie. Arată foarte bine, s-a făcut o lucrare de calitate, avem o garanție de 5 ani în care, dacă se întâmplă ceva se va remedia”...

Citește articolul integral în presa online...

 

Anul 2014 a început în forță pentru compania Florea Grup din Alba Iulia, care a făcut recent un nou pas în dezvoltarea activității pe care o desfășoară în Alba și alte patru județe din Transilvania. Din 15 ianuarie, firma derulează un proiect prin care va achiziționa utilaje noi pentru execuția lucrărilor de construcție a drumurilor și prin care va asigura 44 de noi locuri de muncă. Este vorba despre un proiect câștigat în cea de-a treia sesiune de finanțare pentru întreprinderi mari, lansată de Ministerul Economiei, pe fonduri europene, în valoare de peste 33 milioane lei....

Citește articolul integral în presa online...

Alba Iulia, Bulevardul Horea, nr. 2 +40 258 842 275 / 258 842 295 contact @ floreagrup.ro

Folosim tehnologie germana moderna pentru a furniza pavele economice, sigure si usor de intretinut. Intreaga gama de produse este fabricata din materiale de calitate, agregate provenite din surse locale si beton cu continut ridicat de ciment pentru a mentine un aspect frumos si a rezista efectului timpului.

 

Sigla Hotel Transilvania

 

Din 1972 suntem parte din povestea orasului. Si, cu fiecare zi si fiecare oaspete, scriem o noua pagina. Mai frumoasa si mai interesanta decat precedenta.

        

FONDURI EUROPENE 2010

1_Anunt_incepere_proiect.JPG2_Incepere_procedura_achizitii.JPG3_Anunt_finalizare_proiect.JPG

 

2013

1_Anunt_incepere_proiect.JPG2_Anunt_finalizare_proiect.JPG