Florea Grup – cea mai remarcabilă expansiune în domeniul materialelor de construcții

Distincția acordată în cadrul Galei Premiilor Capital – Performerii Anului 2021

Pe data de 22.02.2022, la București s-a desfășurat “Gala Premiilor Capital – Performerii Anului 2021”, unde Florea Grup s-a remarcat pentru “Expansiune în domeniul materialelor de construcții”, în rândul nominalizaților la categoria “Constructorul anului”.

Proiectul care stă în spatele acestei distincții este dezvoltarea Petra Pavaje, cel mai nou brand Florea Grup. Divizia de prefabricate de beton a inaugurat în anul 2021 cea de a treia fabrică la Arad, ajungând astfel la o capacitate maximă de producție de 1800 mp/ zi. Cele trei fabrici sunt rezultatul unei investiții de peste 30 de milioane de euro. Fiecare dintre aceste fabrici asigură aproximativ 80 de locuri de muncă. Aceste investiții, împreună cu celelalte linii de business, fac din Florea Grup unul dintre cei mai importanți angajatori din domeniul construcțiilor. Mai mult, compania a anunțat și demararea lucrărilor la cea de a patra fabrică Petra Pavaje, în localitatea Roman, ce urmează a fi inaugurată în prima jumătate a anului 2022.

Expansiunea remarcabilă  s-a făcut pe fondul strategiei Petra Pavaje de a fi cât mai aproape de clienții săi. Această proximitate este importantă pentru a putea oferi termene de livrare rapide, transportul putându-se efectua oriunde în țară, grație fabricilor și depozitelor proprii strategic amplasate, dar și a flotei propria de autovehicule specializate. Petra Pavaje își comercializează produsele printr-o rețea de peste 200 de parteneri, dar și prin depozitele proprii, situate în Alba Iulia, Arad, Cluj Napoca, Deva, Roman, Sibiu și Ploiești.

Unul dintre subiectele principale abordate în cadrul galei a fost reducerea impactului companiilor asupra mediului, direcție pe care și Petra Pavaje se înscrie, mottoul său fiind „În armonie cu natura”. În prezent, la fabricile de prefabricate de beton se implementează mai multe proiecte pentru asigurarea unor practici cât mai ecologice în cadrul proceselor de producție.

Gala de premiere a fost organizată de către revista Capital, una dintre cele mai prestigioase publicații de business din țara noastră. Evenimentul a cuprins 10 categorii și a vizat personalități sau companii din viața economică, de business, politică, socială, medicală, sportivă sau media din România.

“Acest premiu ne onorează întrucât este recunoașterea muncii asidue pe care o echipă dedicată a întreprins-o în ultima perioadă. A fi între performerii anului în domeniul construcțiilor este de asemenea o responsabilitate, deoarece aceasta este o industrie vitală în România. În acest domeniu este mare nevoie de companii puternice, de încredere și mai ales de companii și oameni care pun pasiune în ceea ce fac. Pentru că atunci când lucrurile se fac cu pasiune, rezultatul nu poate fi decât unul bun.” spune Marcel Florea, director general Florea Grup, prezent la eveniment.

Evenimentul a fost transmis live, iar înregistrarea poate fi urmărită pe Youtube EVZ Capital și facebook Capital România.

Petra Pavaje este un brand al companiei Florea Grup, fondată de frații Marcel și David Florea în anul 1996. Experiența în producția și prelucrarea betonului, procesul integrat de fabricație și portofoliul vast de lucrări este garanția expertizei în domeniu. Noua divizie de prefabricate de beton a venit așadar ca un pas firesc în dezvoltarea companiei. Cu o istorie care a început să fie scrisă în urmă cu un sfert de secol, Florea Grup este una dintre cele mai mari companii din Transilvania, având o cifră de afaceri cumulată de peste 200 de milioane de lei în 2021 și mai mult de 700 de angajați.

gala premiilor capital
gala premiilor capital
fabrica PETRA PAVAJE din Alba Iulia
fabrica PETRA PAVAJE din Ploiesti