Florea Grup se extinde la nivel naţional printr-o investiţie de 10 milioane de euro

În 2020 va inaugura a doua fabrică de prefabricate din beton

Compania Florea Grup a demarat anul acesta lucrările la fabrica din Strejnicu, jud. Prahova. După ce în vara anului 2017, s-a lansat brandul Florea Pavaje, prin inaugurarea celei mai moderne fabrici de prefabricate din Transilvania, compania albaiuliană își va extinde activitatea și în zona de sud a țării, devenind astfel un jucător important la nivel national.

Florea Pavaje are în portofoliu peste 600 de produse, împărțite în mai multe game: pavaje premium, pavaje standard, borduri, rigole, garduri și bolțari. În fabrica a cărei construcție a început, se vor produce toate aceste prefabricate, iar în plus, va exista şi o linie pentru elemente de canalizare, tuburi de beton și alte prefabricate destinate lucrărilor de infrastructură.

Investiția în acest proiect depășește 10 milioane Euro. Capacitatea fabricii va fi de 6 000 mp zilnic. Această investiție dublează așadar producția companiei, care, împreună cu fabrica din Alba Iulia, va însuma o capacitate totală de 12 000 mp zilnic. Tehnologia folosită este de ultimă generație și este dezvoltată în colaborare cu producători de top din Germania. Fluxul tehnologic este integral automatizat, pentru a asigura o calitate sporită a produselor.

Unitatea de producţie din Strejnicu va avea un Show Room de peste 5 500 mp, cel mai mare de acest gen din țară. Zona va oferi soluții estetice și practice pentru amenajările exterioare, clienților fiindu-le mult mai ușor să interacționeze vizual și tactil cu produsele. Pentru amenajarea zonei expoziționale, se va lucra atât cu arhitecți și peisagiști consacrați, cât și cu studenți ai facultăților de profil, pentru a le oferi acestora din urmă șansa să se afirme în domeniu.

Strategia de dezvoltare a Florea Grup urmărește trendul pieței. Industria construcțiilor este în expansiune, iar consumatorii români realizează tot mai mult avantajele unei amenajări cu pavaje. Totodată, se înregistrează o efervescență mărită în segmentul lucrărilor publice. Cererea este așadar tot mai mare, noua fabrică urmând să răspundă atât cerințelor persoanelor fizice, cât și ale dezvoltatorilor imobiliari și constructorilor de infrastructură rutieră. Toate produsele au garanție 5 ani și vor fi însoțite de certificări CE și ISO.

„În cei aproape 25 de ani de activitate, am învățat că dezvoltarea unei afaceri trebuie să fie treptată, iar deciziile trebuie să fie calculate. Extinderea la nivel național vine într-o etapă de maturitate a companiei, când suntem convinși că experiența și know how-ul în domeniu ne pot asigura competitivitate în această industrie. Fabrica va servi ca un hub deschis de inovație, unde vom lucra strâns cu colaboratorii și clienții noștri pentru a găsi cele mai bune soluții pentru proiectele lor. – declară Marcel Florea, Director General.

Odată cu această dezvoltare, compania va trece și printr-un proces de rebranding. Investițiile în mijloace fixe vor fi așadar completate de cele în marketing, pentru a se crea toate premisele care vor plasa compania între primii producători de pavaje din România.

Florea Grup este o companie cu capital privat integral românesc, fondată de frații David și Marcel Florea în anul 1996. Alături de investițiile în producerea de prefabricate, Florea Grup activează în domeniul construcțiilor, a betoanelor, a mixturilor asfaltice și al comerțului cu carburanți. Industria hotelieră este un alt capitol de interes, compania deținând Hotel Transilvania și Hotel Astoria din Alba Iulia. Cu o istorie de aproape un sfert de secol, Florea Grup este una dintre cele mai mari companii din Transilvania, având o cifră de afaceri de 128 de milioane de lei în 2018 și aproape 500 de angajați, notorietatea pe piața locală urmând a fi extinsă la nivel național prin această investiție.